miercuri

28 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2020

Principalii indici ai piețelor de capital din întreaga lume au atins maxime istorice după știrea privind eficacitatea vaccinului dezvoltat de compania Moderna.

Astfel, indicii Dow și S&P 500 din SUA au atins luni noi recorduri.

Indicele Dow a înregistrat o creștere cu 1,6% (471 de puncte) înaintea închiderii sesiunii de trazacționare.


Totodată, indicele S&P a închis luni în creștere cu 1,2%. Acesta a depașit pragul de 3.600 puncte, atingând un nivel record ce marchează un avans de aproximativ 13% de la începutul anului.

De asemenea, indicele MSCI Asia Pacific s-a majorat cu peste 8% de la începutul anului. Acesta a depașit pragul de 600 puncte, evoluția fiind favorizată de „știrile pozitive din sfera soluțiilor medicale în dezvoltare, de perspectivele de reintensificare a procesului de globalizare (după rezultatul alegerilor din SUA) și de semnalele privind persistența unui mix relaxat de politici economice în principalele blocuri economice ale lumii pe termen mediu”, menționează specialiștii Băncii Translvania în raportul privind evoluția piețelor de capital.

Moderna a devenit, în decurs de o săptămână, al doilea producător de medicamente care a raportat o eficacitate ridicată, de peste 94%, a unui vaccin experimental pentru noul coronavirus, după ce Pfizer a făcut un anunţ similar pe 9 noiembrie.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

”Personalitatea economică” a județelor din România, respectiv sectoarele care produc cea mai mare parte a valorii adăugate brute (VAB) de la nivel local, variază semnificativ de la județ

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: