miercuri

17 iulie, 2024

18 octombrie, 2021

Vineri a avut loc concursul național pentru ocuparea a 8 652 de posturi de directori și directori adjunți de școală, organizat de Ministerul Educației

Peste 9.000 de profesori au avut de răspuns la  50 de întrebări de tip grilă, având 120 de minute la  dispoziție.

„La 50 de întrebări într-o carte cu 15 pagini (!!!), 2 ore a fost un pic cam puțin”, a spus un profesor de geografie.


Cum se aseamănă manualul și culegerea, catalogul și carnetul de note ori dacă există vreo deosebire între profesor și învățător, au fost primele trei subiecte la care au răspuns candidații.

„Au existat momente în care am greșit. Trebuie să trecem prin concurs să fim directori acreditați până la urmă. Directorii trebuie să știe mult mai multe, dar dacă nici măcar atât nu știm…”, a declarat directorul adjunct al Liceului Teoretic Traian.

„Colegii mei s-au plâns de problemele de mate. Mi s-au părut cam simple primele întrebări, dar apoi gradul de dificultate a crescut”, a afirmat un director de școală.

Unii supraveghetori au dezvăluit că subiectele i-au cam pus în dificultate pe candidați.  „A fost extrem de multă matematică și profesorii s-au plâns că a fost prea multă matematică și le-a ocupat timpul de rezolvare a subiectelor. Multe au fost cu un anumit grad de dificultate capcană pentru a vedea cum viitorul director ar putea să gestioneze activitățile în școală”, a declarat un profesor supraveghetor.


„Prin ce se aseamănă catalogul și carnetul de note? Dar manualul și culegerea?”. Sunt două dintre întrebările care le-au fost puse profesorilor care își doresc să ajungă directori de școală. După cinci ani plini de controverse și numiri făcute pe criterii politice, a fost organizat concursul public. 

Examenul a fost organizat în format fizic, în 43 de centre de examinare din țară, iar rezultatele finale vor fi afişate miercuri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: