miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2020

Elevii și profesorii care merg la școală în luna iunie, pentru pregătirea examenelor la clasele a VIII-a și XII-a, precum și cei care vor participa la cele două examene naționale, vor primi din partea statului măștile necesare, a anunțat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat miercuri că elevii şi cadrele didactice vor primi gratuit măşti de protecţie achiziţionate de Ministerul Educaţiei, inclusiv la toamnă, la redeschiderea școlilor.

Vor fi oferite două astfel de produse pe zi, una la venire, alta la plecare. De asemenea, a mai spus Monica Anisie,  elevii nu vor sta câte doi în bancă şi nici unul în spatele celuilalt.


Vor mai primi gratis măști și persoanele vulnerabile și fără posibilități materiale, dar în cazul salariaților, angajatorul este cel ce trebuie să asigure aceste produse, gratuit, ca echipamente de protecție la locul de muncă. “Cred că este responsabilitatea companiilor să asigure măști pentru angajați, este echipament de protecție“, a spus ministrul Economiei.

În privința stocurilor de măști, ministrul a explicat că în țară există 23 de producători de măști, dar nu toți lucrează încă la capacitate maximă.

Fabricile din România au posibilitatea să producă 20 de milioane de măști în luna mai, iar restul necesarului va fi asigurat, în continuare, din importuri.

Peste două-trei luni, după ce fabricile își vor instala toată tehnologia necesară, producția internă se va stabiliza, a mai precizat Virgil Popescu.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: