joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 mai, 2020

Mașinile încep să semene tot mai mult cu un ”smartphone pe roți”, stocând informații precum locul în care ne aflăm, cum conducem, cu cine vorbim și cum îi contactăm pe ceilalți. De multe ori însă utilizatorii uită să șteargă datele pe care autoturismele le pot stoca, transmite CNN.

Luna aceasta, un cercetător din domeniul securității cibernetice a avertizat asupra faptul că online se pot achiziționa sisteme vechi de infotainment dintr-un autoturism Tesla pe care a găsit date personale ale vechiului proprietar, cum ar fi adresa de acasă și chiar parola de la WiFi. Online pot fi achiziționate sisteme similare de la mașini din brandurile BMW, Ford, Cadillac sau Mercedes-Benz.

”Nu este doar o problemă a Tesla. Vorbim despre orice fel de sistem de infotainment”, spune Justin Schorr, președintele unei companii care folosește datele colectate de autoturisme pentru a investiga accidentele rutiere. ”Gândiți-vă la toate vehiculele cu ecrane”, a adăugat expertul.


Cercetări mai vechi au arătat că datele stocate de autoturisme pot fi accesate de hackeri.

Sistemele de infotainment au devenit o dotare comună a mașinilor în ultimul deceniu. Acestea colectează date ce pot include contactele din agenda telefonului, e-mail-urile, istoria conversațiilor, fotografii și mesaje.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Având în vedere riscurile, experții în securitate cibernetică recomandă să efectuați o resetare din fabrică a unui vehicul atunci când îl vindeți sau când returnați o mașină închiriată la care v-ați conectat telefonul mobil.

Experții recomandă chiar un pas suplimentar, de a duce mașina la dealer și a solicita ștergerea oricăror date rămase.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: