vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 octombrie, 2015

gabriel opreaVicepremierul Gabriel Oprea a fost audiat miercuri seara la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, ca martor în cazul uciderii din culpă a lui Bogdan Gigina, motociclistul decedat în timp ce-i deschidea drumul prin Capitală ministrului de Interne.

După o oră de declarații, Gabriel Oprea a fost asaltat la ieșire de jurnaliștii care au insistat și de data aceasta ca el să numească instituția de la care venea în seara de 20 octombrie, când s-a produs accidentul, și în ce consta urgența în baza căreia a folosit coloană oficială.

“Eram în timpul serviciului și îmi făceam datoria”, a răspuns viceprmierul, repetând și miercuri faptul că anul acesta nu a avut concediu: „Nu am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne (referindu-se la coloana oficială – n. red.). Vreau să vă spun că de la începutul acestui an n-am avut nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţă până seara”, a spus Gabriel Oprea.


De asemenea, vicepremierul nu a confirmat direct informația apărută marți potrivit căreia s-a deplasat cu coloană oficială de 1.500 de ori de la începutul acestui an, ci doar a menționat că a avut „mai multe deplasări”, tot timpul pentru a-şi face datoria.

Până acum, procurorii i-au audiat în acest dosar pe poliţiştii din coloana oficială a ministrului Oprea şi pe cei aflaţi în intersecţie în seara de 20 octombrie, pe  muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum și pe consilierul personal al lui Gabriel Oprea şi pe şoferul care conducea maşina vicepremierului în seara accidentului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni seara că a avut o întâlnire, la Cotroceni, cu vicepremierul Gabriel Oprea, pe care l-a sfătuit să-și dea demisia „pentru proasta gestionare” a crizei apărute după moartea polițistului Bogdan Gigina.

La câteva ore după ce șeful statului îl sfătuise să îşi dea demisia, vicepremierul Gabriel Oprea a anunțat într-un comunicat că nu va demisiona întrucât nu se simte vinovat.


Prima reacție a vicepremierului Gabriel Oprea referitoare la accidentul de pe 20 octombrie a venit luni, șase zile după moartea polițistului Bogdan Gigina și „ca urmare a solicitării preşedintelui Klaus Iohannis”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: