joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2021

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu 13,3 miliarde de dolari din cauza dezvăluirilor fostei angajate Frances Haugen, adică mai mult decât dublu față de pierderea de 6,6 miliarde de dolari, înregistrată luni, de prăbușirea acțiunilor Facebook la bursă, din cauza blocării funcționării platformelor deținute de companie.

E drept, însă, că prăbușirea de luni a acțiunilor Facebook, de aproape 4,9%, a avut loc în câteva ore, în timp ce o scădere de aproape 8,9% a fost înregistrată din 13 septembrie până luni, după publicarea în Wall Street Journal a dezvăluirilor privind potențialul platformelor Facebook de a face rău utilizatorilor.

Sursa dezvăluirilor grupate de WSJ în dosarul „Facebook Files” este Frances Haugen, fost manager de produs, angajată de companie pentru a ajuta la protejarea împotriva interferențelor electorale. Ea este programată la audieri în fața Congresului, marți, după ce a cerut protecția federală a denunțătorilor la Autorității pentru Valori Mobiliare și Burse (Securities and Exchenge Commission) a SUA.

Dezastrele comparate ale Facebook


Valoarea de piață (capitalizarea bursieră) a Facebook a scăzut cu 94,9 miliarde de dolari între 13 septembrie și 4 octombrie și cu 6,6 miliarde de dolari luni. Pachetul deținut de Mark Zuckerberg la Facebook este de circa 14% din total, potrivit estimărilor Forbes.

Dosarul „Facebook Files” conține dezvăluiri nu numai privind efectul nociv al postărilor pe care platforma de socializare le acceptă, dar și privind presupusa lipsă de interes a companiei de a le controla apariția.

Probleme incriminate (daunele Instagram asupra sănătății mintale a adolescentelor și dezinformarea despre revoltele din Capitol din 6 ianuarie) ar fi fost minimizate.

Mark Zuckerberg loses billions amid Facebook outage, whistleblower news

Mark Zuckerberg loses billions in net worth amid Facebook outage, whistleblower news MORE DETAILS >> bit.ly/2WI2oD3

Posted by CMG National News on Tuesday, October 5, 2021

Ca răspuns, Facebook a subliniat că problemele cu care se confruntă produsele sale, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe și nu sunt cauzate doar de tehnologie.

Probleme incriminate (daunele Instagram asupra sănătății mintale a adolescentelor și dezinformarea despre revoltele din Capitol din 6 ianuarie) ar fi fost minimizate.

Luni, utilizatorii Facebook, WhatsApp și Instangram au fost în imposibilitatea de a le folosi. Toate cele trei se află în proprietatea companiei Facebook, listată pe bursa NASDAQ sub simbolul FB.Facebook Inc a dat vina pe o “modificare defectuoasă de configurare” pentru pana de aproape şase ore care a împiedicat luni seara cei aproximativ 3,5 miliarde de utilizatori ai săi să acceseze serviciile celor trei platforme.

Mark Zuckerberg a căzut pe loc ul 6 în topul global al miliardarilor cu aproape 121 miliarde de dolari, lăsându-l sub Bill Gates până pe locul 5 în Bloomberg Billionaires Index.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: