29 martie, 2017

Reprezentanții mai multor companii americane au înmânat miercuri premierului Sorin Grindeanu o „foaie de parcurs” conținând prevederi referitoare la statul de drept, la transparenţă şi eficienţă, „pentru ca Guvernul dumneavoastră să o ia în considerare”, a declarat conducătorul delegației americane, Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), citat de Agerpres.

„Statul de drept, transparenţa, eficienţa sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA şi România n.r.)” și fac parte dintr-o abordare „extrem de normală în a face afaceri, pentru ca priorităţile să fie focusate clar ambelor guverne”, a spus Eric Stewart, la finalul întâlnirii de miercuri dimineața cu prim-ministrul României.

Oficialul american a invocat progresele „pe toate aceste chestiuni” și încrederea companiilor americane că, „atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, legal şi transparent”.


Educația ar mai fi încă printre avantajele competitive ale României, ca și primirea călduroasă pe care companiile americane o au în România, spre deosebire de „anumite țări”, potrivit președintelui Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO) .

„Sperăm ca relaţia noastră economică să ajungă la fel de bună precum cea politică”, a conchis Eric Stewart, precizând că foaia de parcurs înmânată premierului României a fost pregătită de a fost pregătită de AMRO împreunp cu „mulţi experţi din Washington care sunt familiarizaţi cu domeniul de afaceri şi cu România”, potrivit Agerpres.

„Nu a fost o întâlnire de curtoazie. S-au discutat lucruri concrete, proiecte concrete pe care putem să le dezvoltăm şi pe care le vom dezvolta în anii următori”, a spus premierul Sorin Grindeanu, la sfârșitul întâlnirii cu Eric Stewart,  fără a preciza care sunt acele proiecte.

Pe parcursul zilei de azi şi de mâine vor avea întâlniri dintre miniştri şi reprezentanţii companiilor prezente astăzi la întâlnire, privind afaceri din sănătate, apărare, transporturi, energie, finanţe, „ceea ce duce la ce ne dorim, şi anume paşi concreţi pentru întărirea parteneriatului strategic pe care România îl are cu SUA”, a mai spus Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.


Delegația celor 12 companii americane este cea mai puternică dintre cele care au venit în România în ultimii ani, a relevat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Componenţa delegaţiei americane nu a fost comunicată, dar companiile Amerocap, Cargill, Boeing, Lockheed Martin, Medtronic, Mega Company, MetLife, Oshkosh Defense, Parsons, Pfizer şi Smithfield au participat la reuniunea premergătoare de pregătire a misiunii, găzduită de Ambasada României la Washington

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: