duminică

16 iunie, 2024

28 mai, 2018

Companiile americane incluse în indicele bursier S&P 500 au dat acţionarilor o sumă record de 1.001 de miliarde de dolari în ultimul an, prin dividende și răscumpărări de acțiuni proprii.

Recordul a fost înregistrat în urma reducerii impozitului pe profit, care a stimulat acordarea de dividende şi răscumpărarea de acţiuni, arată un raport al S&P Dow Jones Indices, citat de Reuters.

Companiile din portofoliul S&P 500 au plătit dividende în valoare de 428 miliarde de dolari şi au răscumpărat acţiuni proprii în valoare de 573 miliarde de dolari, în 12 luni, până în martie 2018.


Sumele plătite de companii a atins un nivel fără precedent, ca în cazul Apple, care a răscumpărat de la acționari titluri proprii în valoare de 23,5 miliarde de dolari, în perioada ianuarie – martie 2018.

Profitul aferent fiecărei acțiuni (EPS, earnings per share) a celor 500 de companii a crescut cu 26% în primul trimestru al anului, propulsat de legea Tax Cuts and Jobs Act, adoptată de majoritatea republicană în luna decembrie a anului trecut

În decembrie anul trecut, a avut loc cea mai consistentă revizuire a codului fiscal american din ultimii 30 de ani, prin care impozitul pe profitul companiilor a fost redus de la 35% la 21% și a fost  introdus un impozit unică pe profiturile multinaţionalor deținute peste hotare.

De asemenea, companiile din S&P 500 au profitat de reforma fiscală şi pentru a investi mai mult. În primul trimestru al acestui an, cheltuielile de capital s-au ridicat la cel puţin 159 miliarde de dolari, cu 21% mai mult comparativ cu perioada similară din 2017, potrivit raportului S&P Dow Jones Indices.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: