duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2011

Secretarul general al Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), libianul Abdullah El-Badri, a declarat, luni, că ţările producătoare de ţiţei sunt ”îngrijorate” de nivelul ridicat al preţului petrolului, nefiind suficienţi cumpărători pentru a putea creşte producţia, transmite AFP.

”Nivelul ridicat al preţului petrolului este o sursă de îngrijorare. În acest moment există o primă de risc de 15-20 de dolari”, a declarat Abdullah El-Badri, cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor Energiei din Asia, organizată în Kuwait.

El a menţionat, însă, că, în prezent, pieţele sunt aprovizionate în mod ”adecvat”, nefiind necesară majorarea producţiei, pentru că nu există cumpărători.


”Piaţa este aprovizionată în mod adecvat şi producţia OPEC în martie a fost aproximativ la acelaşi nivel ca şi în luna decembrie, chiar dacă o ţară membră nu mai produce”, a spus Badri, referindu-se la Libia.

Luni dimineaţa, preţul barilului de petrol era în scădere pe bursele asiatice, în condiţiile în care traderii au marcat profiturile înregistrate după creşterile înregistrate săptămâna trecută.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cursul schimburilor matinale, cotaţia barilului de ţiţei ”dulce”, cu livrare în luna mai, era în scădere cu 70 de cenţi până la 108,96 dolari.

De asemenea, cotaţia barilului deţiţei Brent cu livrare în luna iunie era în scădere cu 42 de cenţi, până la 123,03 dolari.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: