luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2018

Operatorul magistralelor naționale de gaze naturale, Transgaz (TGN)  va investi 360 de milioane de euro pentru realizarea conductei Tuzla – Podişor, unde gazele extrase din Marea Neagră vor putea fi preluate de gazoductul paneuropean BRUA, potrivit raportului semestrial al companiei.

Totodată, conducta Tuzla – Podişor va fi interconectată cu alt gazoduct internațional, Isaccea-Negru Vodă (Tranzit 1), prin care de asemenera gazele vor putea fi exportate.

„Obiectivul major al acestei investiţii constă în construirea unei conducte telescopice de transport gaze naturale Tuzla-Podişor, care să facă legătura între resursele de gaze naturale disponibile la ţărmul Mării Negre şi coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria”, spune raportul TGN trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB)


Astfel  se va asigura „posibilitatea transportului gazelor naturale spre Bulgaria şi Ungaria prin interconectările existente Giurgiu-Ruse (cu Bulgaria) şi Nadlac-Szeged (cu Ungaria)”, spune documentul citat.

Conducata Tuzla – Podişor va avea în lungime de 308,3 km şi o capacitate de transport de 8,14 milioane de metri cubi pe an.

Raportul spune că studiul de fezabilitate şi cel de impact asupra mediului sunt în curs de finalizare şi că a fost obţinută autorizaţia de construire. Decizia finală de investiţie va fi luată în acest an, iar construcţia este prevăzută pentru perioada 2019-2020.

Transgaz estimează că punerea în funcţiune şi intrarea în operare vor avea loc în anul 2020, dar calendarul estimativ de dezvoltare a proiectului poate suferi modificări, în funcţie de evoluţia proiectelor offshore din amonte.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: