sâmbătă

3 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2017

Marea Britanie a decis să oprească schimbul de informații referitoare la investigațiile asupra atacului de la Mancester după ce serviciile secrete americane au furnizat informații pe acest subiect presei americane, anunță BBC.

Miercuri seara, cotidianul The New York Times a publicat poze care par a fi făcute în locul în care s-a produs explozia de către investigatori britanici, prezentând bucăți dintr-un rucsac, fragmente metalice (șrapnel) găsite la fața locului și ceea ce pare a fi detonatorul bombei.

Articolul NY Times conținea informații despre locurile în care au murit oameni, identificând chiar locul în care a fost descoperit cadavrul atentatorului sinucigaș.


O zi înainte, presa americană a dezvăluit și identitatea atacatorului înainte ca poliția britanică să facă anunțul oficial.

BBC afirmă că la Downing Street și în serviciile secrete britanice domnește furia din cauza cantității de informații care au fost transmise media americane în ciuda unui rar avertisment lansat marți de ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, care a cerut deschis stoparea scurgerii de informații către presa americană.

22 de persoane, inclusiv copii, au fost omorâte iar alte 59 au fost rănite într-un atac produs luni noaptea în fața unei săli de concerte din Manchester.

Informațiile publicate de BBC apar la scurt timp după ce și Israel a anunțat că își schimbă modul în care transmite informații către SUA.


Potrivit Politico, ministrul israelian al Apărării, Avigdor Liberman, a anunțat miercuri că țara sa a efectuat o ”reparație de moment” a modului în care furnizează informații secrete după ce președintele american Donald Trump a divulgat Rusiei informații clasificate furnizate de Israel.

În cursul recentei sale vizite în Israel, Donald Trump a făcut câteva precizări legate de incident. ”Eu nu am rostit numele Israel. Niciodată nu am folosit acest cuvânt în conversație”, a afirmat Donald Trump cu referire la primirea la Casa Albă a ministrului rus de Externe Serghei Lavrov și a ambasadorului rus la Washington.

”Am discutat această chestiune cu prietenii americani, noi ne-am făcut verificările”, a precizat miercuri Avigdor Liberman în cadrul interviu difuzat la radio. Șeful armatei  nu a anunțat  cum anume se va modifica în viitor transferul de informații, precizând: ”Nu orice lucru trebuie să fie comunicat presei, anumite lucruri trebuie discutate doar în spatele ușilor închise”.

După primirea celor 2 oficiali ruși la Casa Albă, presa americană a scris că Donald Trump a dezvăluit rușilor informații secrete obținute din Israel, reacția administrației fiind una de minimizare a dezvăluirilor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: