vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 aprilie, 2012

Marea Britanie se apropie de a doua ei recesiune în trei ani, după cum arată datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică referitoare la economia ţării, care s-a contractat cu 0,2% în ultimele trei luni din 2011, scrie The Guardian.

Sectorul industrial al Marii Britanii a suferit o cădere severă, de 0,9% din producţia manufacturieră în ultimul semestru al anului trecut. De asemenea, activitatea din domeniul construcţiilor a căzut cu 0,5%, în timp ce sectorul dominant al ţării, cel de servicii, a fost invariabil.

Scăderea de 0,2% din PIB a venit după ce economia ţării a crescut cu 0,6% în al treilea trimestru din 2011.


Economiştii sunt împărţiţi referitor la faptul că economia Marii Britanii va continua să se contracteze în 2012 sau nu, însă datele Institutului Naţional de Statistică precizează că scăderea producţiei manufacturiere este cea mai mare cădere din al treilea trimestru din 2009. În ceea ce priveşte producţia de utilităţi, aceasta a căzut cu 4,1%, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere de la începutul lui 2011.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: