Marea Britanie apelează la Japonia pentru constuirea rețelei 5G, după ce a interzis Huawei - CursDeGuvernare.ro
luni

18 octombrie, 2021

Marea Britanie apelează la Japonia pentru constuirea rețelei 5G, după ce a interzis Huawei

20 iulie, 2020

Guvernul britanic a solicitat sprijinul Japoniei pentru construcţia reţelelor 5G, după ce săptămâna trecută a interzis colaborarea cu Huawei, relatează Reuters, citată de News.ro.

Printre posibilii furnizori alternativi la Huawei Technologies se numără companiile NEC şi Fujitsu, conform publicației nipone Nikkei.

Oficialii britanici s-au întâlnit joi cu omologii lor japonezi, la două zile după ce Marea Britanie a decis ca echipamentele Huawei să fie eliminate din reţelele 5G.


Furnizorii britanici de telefonie mobilă au interdicție să cumpere echipament 5G de la Huawei după 31 decembrie și trebuie, de asemenea, să înlăture toate echipamentele 5G ale companiei chinezești din rețelele lor, până în 2027.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În timp ce Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană, temerile legate de securitate l-au obligat pe premierul Boris Johnson să aleagă între Statele Unite şi China, cântărind între o alianţă de importanţă majoră şi investiţii de miliarde de dolari.

Potrivit Nikkei, discuţiile cu Japonia reflectă efortul britanic de a atrage furnizori de echipamente noi pentru a stimula concurenţa şi a reduce costurile suportate de operatorii wireless.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr