joi

16 mai, 2024

18 iulie, 2023

Marea Britanie a adăugat o serie de specializări în construcții la „lista de ocupații deficitare”, permițând industriei construcțiilor să aducă mai ușor personal din străinătate pentru a ajuta angajatorii care se luptă să găsească mână de lucru.

Potrivit Reuters, zidarii, zugravii, dulgherii, tâmplarii, specialiștii în finisaje și cei care fac acoperișuri și izolații vor beneficia de vize mai ieftine și de criterii de angajare mai relaxate în urma schimbărilor.

Marea Britanie se confruntă după Brexit cu o lipsă acută de forță de muncă în unele sectoare, ceea ce înseamnă că angajatorii caută să recruteze lucrători din străinătate.


Situația provoacă însă provoacă neplăceri Partidului Conservator, aflat la guvernare, și prim-ministrului Rishi Sunak, care a promis că va reduce migrația netă.

Ministerul de Interne a anunțat luni într-o declarație că adăugarea noilor roluri va „ajuta la realizarea infrastructurii naționale cheie și va stimula creșterea pentru industriile conexe”. Comitetul consultativ independent pentru migrație a recomandat în martie ca locurile de muncă din construcții să fie adăugate la lista de ocupații deficitare.

Brexit a exacerbat deficitul de forță de muncă

Lista include deja lucrători în domeniul asistenței sociale, ingineri civili și tehnicieni de laborator, plus specializări din domeniul sănătății.

Migrația netă în Marea Britanie a atins un record de 606.000 persoane anul trecut, au arătat datele publicate în mai. Statistica l-a determinat pe premierul Sunak să reia promisiunile de limitare a fenomenului migrației.


Criticii Brexit-ului spun că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a exacerbat deficitul de forță de muncă, din cauză că cetățenii UE nu mai pot călători fără vize pentru a lucra în Marea Britanie așa cum puteau înainte.

Cei care lucrează într-o ocupație deficitară pot fi plătiți cu 80% din tariful obișnuit al locului de muncă și se pot califica în continuare pentru o viză, se arată în comunicatul guvernului. Solicitanții au nevoie de o ofertă de muncă de la un angajator și trebuie să îndeplinească cerința cunoașterii limbii engleze.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: