sâmbătă

30 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2021

Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi aflaţi pe teritoriul britanic cu vize pentru jurnalism, a anunţat joi cotidianul The Telegraph, citat de Agerpres.

Potrivit relatării, care citează o sursă din guvernul de la Londra, cei trei ofiţeri de informaţii din Ministerul Securităţii Publice chinez pretindeau că lucrează pentru organizații media diferite.

”Identităţile lor reale au fost descoperite de MI5 (serviciul de securitate internă al Regatului Unit) şi ulterior au fost forţaţi să se întoarcă în China”, arată publicația britanică.


Tot joi, autoritatea britanică de reglementare în domeniul media (OFCOM) a revocat licenţa de emisie pentru canalul de televiziune chinez de limbă engleză CGTN, după ce a ajuns la concluzia că Partidul Comunist chinez are responsabilitatea editorială finală pentru programele postului respectiv, scrie Reuters.

Într-un comunicat, OFCOM a explicat că dreptul de emisie a fost acordat societăţii Star China Media Limited, care în realitate „nu exercită responsabilitate editorială asupra conţinutului difuzat de CGTN”, şi că nu este posibil un transfer al licenţei către entitatea care controlează în mod real canalul întrucât acesta din urmă „este controlat de Partidul Comunist chinez”.

 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: