marți

16 iulie, 2024

1 iunie, 2024

Secțiile de vot din circumscripţiile electorale din cele opt regiuni ale Indiei s-au închis sâmbătă după-amiază, punând astfel capăt unui maraton electoral de 44 de zile pentru alegerile legislative în care au fost chemaţi la urne aproape un miliard de alegători.

Premierul Narenda Modi încearcă să obţină un al treilea mandat consecutiv, informează Agerpres.

Alegerile generale au avut loc în India în perioada 19 aprilie – 1 iunie 2024, în șapte etape, pentru a-i alege pe toți cei 543 de membri ai Lok Sabha.


Voturile vor fi numărate, iar rezultatele vor fi anunțate pe 4 iunie 2024. Acestea sunt cele mai mari alegeri din istorie, totuși pe locul doi după alegerile generale din India din 1951 care au durat 52 de zile.

Potrivit datelor Comisiei Electorale, prezenţa la vot la ora locală 15:00 (9:30 GMT) a fost de 49,68%. Prezența la vot a fost îngreunată în ultimele zile de temperaturile caniculare- în anumite regiuni ale Indiei s-au înregistrat 52,5 grade Celsius la umbră.

Partidele de opoziție care formează Alianța Națională pentru Dezvoltare Incluzivă (INDIA) s-au întâlnit sâmbătă în capitala New Delhi pentru a discuta strategia lor la încheierea alegerilor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: