joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 mai, 2021

Aproape patru milioane de persoane s-au vaccinat anti-Covid, până acum, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare împotriva noului coronavirus.

Ținta fixată de autorități și repetată de premierul Florin Cîțu ca o condiție importantă pentru adoptarea unor noi măsuri de relaxare, de la 1 iunie, este de cinci milioane de rezidenți imunizați.

Numărul celor vaccinați cu schema completă este de 2,87 milioane, iar cel al persoanelor cărora li s-a administrat doar prima doză – de 1,092 milioane, astfel încât la 1 iunie se va atinge doar plafonul de patru milioane complet imunizați, iar ținta autorităților, pe la mijlocul lunii iunie.

Maraton de vaccinare pentru copii de 1 iunie


Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că se lucrează împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) la optimizarea platformei astfel încât aceasta să permită programarea la imunizare a copiilor de 12 – 15 ani prin contul părinţilor, în perspectiva în care serul de la compania Pfizer va fi autorizat pentru această grupă de vârstă.

De asemenea, se are în vedere organizarea unui maraton al vaccinării copiilor: „Intenționăm să organizăm în perioada 31 mai-1 iunie, pentru că este Ziua internațională a copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani, însă dacă până la acel moment vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani avem în plan această activitate de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că persoanele sub 18 ani se vor putea prezenta la vaccinare însoțiți de aparținători.

„Ne-am dori ca acest maraton să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore, încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți, să se poată prezenta în centrele de vaccinare evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a mai spus Gheorghiță.

Centre de vaccinare în vămi

Președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 a mai declart că vor fi operaţionalizate mai multe centre în punctele de trecere a frontierei, precum Nădlac, Borşa, dar şi în aeroporturi, pentru a da posibilitatea cetăţenilor români din diaspora care vin în ţară să se poată imuniza.

„Majoritatea din centre vor avea alocat vaccin de la compania Johnson&Johnson care se face într-o singură doză. În felul acesta opţiunea şi strategia noastră este aceea de a distribui vaccinuri acolo unde este cel mai mare număr de persoane şi unde, evident, există şi doritori”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: