duminică

21 iulie, 2024

28 octombrie, 2021

Deși în realitate numărul șomerilor este mult mai mare, în evidența autorităților sunt înregistrați peste 256 de mii de români  care își caută un loc de muncă.

Datele furnizate de agențiile de ocupare a forței de muncă atestă faptul îngrijorător că 1 din 2 șomeri abia dacă a terminat 8 clase, iar 6 din 10 sunt trecuți de vârsta de 40 de ani.

Deși are o populație de aproape trei ori mai mică decât Bucureștiul, în județul Dolj sunt înregistrați  cei mai mulți șomeri. Cei mai puțini sunt în județele Ilfov, Giurgiu și Tulcea.


Sociologul Adrian Hatos spune că  *numărul cel mai mare de șomeri este în grupa de vârstă care este de fapt cohorta cea mai mare din populația României.

Explicația pentru care ei nu au loc de muncă este că nu există locuri de muncă. Distribuția oportunităților locurilor de muncă nu este omogenă. Sunt zone unde nu există oportunități și sunt regiuni în care există o masivă ofertă de muncă și nu există cine să o acopere*.

Pentru categoriile de vârstă peste 45 de ani și pentru cei care mai au 5 ani până la pensie, statul stimulează încadrarea acestora în muncă, prin oferirea de subvenții angajatorilor: 2.250 de lei timp de 12 luni pentru fiecare persoană încadrată din evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: