joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2019

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat joi, într-un mesaj pe Facebook, că fostul procuror general al României Augustin Lazăr i-ar putea deveni consilier pentru reformarea justiției în Republica Moldova.

Cei doi s-au întâlnit deja și au discutat această posibilă colaborare.

Prezentăm integral anunțul Maiei Sandu:


Am avut deosebita onoare să am o întrevedere cu domnul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României, un mare promotor al independenței sistemului judiciar și al consolidării statului de drept din România. Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiției și lupta împotriva corupției.

Domnia sa a împărtășit mai multe aspecte din propria experiență în calitate de șef al Ministerului Public, dar și a apreciat pozitiv inițiativele noastre de reformare a organelor procuraturii.

Însă m-a bucurat și mai mult faptul că domnia sa și-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din țara noastră.

Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare.


De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a deținut un mandat complet, de trei ani, ca procuror general al României, pe parcursul acestei perioade el devenind o țintă de atac pentru PSD și miniștrii Justiției – Florin Iordache și Tudorel Toader, deoarece s-a opus modificărilor legislației din Justiție și demiterii Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA.

Cel din urmă a cerut de două ori demiterea lui Augustin Lazăr din funcție, dar președintele a refuzat.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: