joi

27 ianuarie, 2022

Mai mult de jumătate din companiile afectate de OUG 114 vor sesiza Comisia Europeană sau instanţele româneşti – sondaj PwC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 februarie, 2019

Mai mult de jumătate (52%) din companiile afectate de „ordonanţa lăcomiei” spun că intenționează să sesizeze Comisia Europeană sau instanțele locale, privind măsurile OUG 114 care contravin reglementărilor europene, spune un sondaj prezentat la Conferinţa Anuală de Taxe PwC.

Alte rezultate:

  • 70% dintre companiile participante la sondaj spun că „ordonanța lăcomiei” ar trebui abrogată în întregime.
  • 82% dintre companiile din sectorul financiar consideră nejustificată în sine taxa pe activele financiare;
  • 67% dintre companiile din telecomunicații estimează la mai mult de 400% impactul estimat taxelor de monitorizare și al eventualelor redevențe aferente prelungirii licențelor utilizate în prezent.
  • 75% dintre companiile din energie apreciază că OUG 114 le va afecta profitabilitatea ca urmare a prețului maxim reglementat la gaze, impunerii unor taxe suplimentare, scăderii producției și creșterii costului cu salariile.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe de altă parte, informaţiile aferente trimestrului trei din 2018 cu perioada 2017 spun că „inspecţiile fiscale , deşi s-au menţinut la acelaşi nivel, sumele colectate au scăzut cu aproximativ 35%, amenzile cu 50%, iar sesizările penale cu aproximativ 30%”, a spus Daniel Anghel, partener PwC România și liderul departamentului de consultanţă fiscală al firmei de consultanță.


„Vedem că impozitarea corectă reprezintă o ştire de primă pagină, iar guvernele din toate statele caută să crească veniturile la bugetul statului. În mediul de afaceri, pe de altă parte, există o serie întreagă de provocări, că vorbim de recalibrarea modelului de business, că vorbim de adaptarea elementelor legate de tehnologie şi la schimbări tehnologice”, a mai spus Daniel Anghel.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr