luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 august, 2013

Omul de afaceri Dinel Staicu (foto) a oferit 1,5 milioane de euro pentru mituirea a trei judecători de la Curtea de Apel București, 1 milion de euro cerând numai judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Secția I Penală a CAB, susțin magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Conform motivării arestării preventive a Veronicăi Cîrstoiu, dispuse de ÎCCJ, prezentate de Mediafax, judecătoarea Curții de Apel a primit de la Dinel Staicu, prin intermediul avocatei lui, Adriana Dascălu, 630.000 de euro.

Conform procurorilor DNA, care isntrumentează cazul, în perioada august 2011 – ianuarie 2012, avocata Adriana Dascălu a pretins de la Dinel Staicu 2,5 milioane de euro pentru mituirea a 3 judecători de la Curtea de Apel București.


Ulterior, suma s-a redus la 1,5 milioane de euro, bani cu care Dinel Staicu, prin avocată, ar fi urmat să le mituiască pe judecătoarele Veronica Cîrstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu, care au judecat contestaţia în anulare a sentinței prin care omul de afaceri fusese condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Condamnarea lui Staicu fusese decisă pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor.

Din cei 1,5 milioane de euro, numai judecătoarea Cîrstoiu a cerut 1 milion de euro, din care a primit 630.000 de euro, conform motivării la decizia de arestare preventivă a magistrratului.

Judecătoarea Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul ei, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, în 9 august, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: