vineri

12 aprilie, 2024

18 ianuarie, 2013

Cetățeanul român care fusese luat ostatic de o grupare teroristă, în Algeria, a fost eliberat, fiind luat în custodie de Ambasadei României la Alger, a precizat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe.

„La acest moment, Ministerul Afacerilor Externe confirmă eliberarea cetăţeanului român în legătură cu care au existat anterior informaţii neverificate, vehiculate în mass-media. Menţionăm că cetăţeanul român aflat în complexul In Amenas a reuşit să contacteze misiunea diplomatică română, prin intermediul unui telefon mobil, în timpul evenimentelor dramatice declanşate de atacul terorist. Cetăţeanul român a fost asistat cu privire la conduita de urmat, aspect ce a făcut posibilă salvarea vieţii sale”, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Potrivit MAE, românul este într-o stare bună de sănătate.


Grupul inter-instituţional constituit la MAE va funcţiona cu activitate permanentă până la soluţionarea crizei.

„Instituţiile implicate depun toate eforturile şi întreprind măsurile specifice ce se impun pentru clarificarea deplină a situaţiei”, se mai arată în comunicat.

Cetățeanul român lucra pentru o companie japoneză care are activități de exploatare a gazelor la In Amenas, unde a avut loc luarea de ostatici.

Compoania niponă JGC comunicase vineri că a luat legătura cu trei dintre cei 78 de angajaţi ai săi din Algeria – un român şi doi filipinezi care – care erau în siguranţă.


JGC nu avea, însă, informaţii despre cveilalți 75 de angajaţi ai săi, dintre care 17 sunt japonezi.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: