vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2021

Președintele american Joe Biden dorește înăsprirea condițiilor în baza cărora guvernul federal evaluează dacă un produs primește sau nu eticheta de „Made in America” (produs în America), transmite USA Today.

Guvernul și agențiile federale americane sunt obligate să prioritizeze, atunci când fac achiziții, produse fabricate în SUA. Modificările propuse de Joe Biden ar majora procentul care definește un produs drept american de la 55% în prezent la 60%, urmând ca procentul să ajungă la 75% în 2025.

Administrația Biden consolidează astfel politica ”Made în America”, unul dintre proiectele-fanion ale fostului președinte republican Donald Trump, care a dorit consolidarea industriei americane în fața concurenței venite din Chinei și oprirea exodului de locuri de muncă în favoarea unor state cu salarii mai mici.


La scurt timp după preluarea mandatului de președinte în 2017, Donald Trump a emis o serie de ordine executive destinate să consolideze normele care impun agențiilor federale să cumpere bunuri fabricate în SUA, atunci când este posibil.

Criticii au fost de părere că eforturile au eșuat, în special din cauza eșecului administrației Trump de a aplica eficient legislația.

Guvernul federal cheltuiește aproape 600 de miliarde de dolari pe an pe contracte de bunuri și servicii, aproape jumătate din sumă fiind alocată pentru produse de la mobilă până la elicoptere și camioane.

Joe Biden, care a promovat în campania electorală ideea de a cheltui 700 de miliarde de dolari pentru campania ”buy american” (cumpără produse americane), a semnat la rândul său, la preluarea mandatului, un ordin executiv pentru sprijinirea producătorilor autohtoni.


Modificările propuse în prezent reprezintă o consolidare a legislației anterioare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: