marți

23 aprilie, 2024

17 februarie, 2012

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a cerut miniştrilor de resort şi subalternilor lor să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor de la 33% din PIB la 34,5%, şi a subliniat că pentru Guvernul lui evziunea fiscală este o chestiune de siguranţă naţională.

La Comitetul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, şeful Executivului le-a cerut miniştrilor Finanţelor, Internelor, Justiţiei şi Economiei continuarea fermă a acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool şi cu produse vegetale, a informat Guvernul.

”Avem la dispoziţie două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut: accesarea şi gestionarea eficientă a fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer să ca în termen de 60 de zile, acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat”, a afirmat primul-ministru.


Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a precizat că legislaţia românească are pârghii legislative şi instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale. Ministerul Justiţiei va face o analiză riguroasă privind aplicarea legislaţiei în domeniu şi a menţionat că dacă se vor impune modificări, acestea vor fi propuse Guvernului, a adăugat ministrul Cătălin Predoiu.

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, a menţionat că “obiectivul privind intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite să fim mai flexibili în ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile, în timp ce rămânem stricţi pe ţinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB”.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a asigurat că MAI va denunţa complicitatea dintre angajaţii statului şi evazionişti.

„Ministerul pe care îl conduc şi instituţiile din subordine vor interveni prompt şi vor sesiza, fără întârziere, cazurile de complicităţi ale autorităţilor cu evazioniştii”, a spus Berca.


Ministrul Economiei, Lucian Bode, a arătat că Ministerul Economiei, prin ANPC, verifică riguros calitatea şi conformitatea produselor din gama benzinelor şi motorinelor comercializate pe teritoriul României.

La întâlnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai participat: preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor, Gărzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Poliţiei Române şi Poliţiei de Frontieră.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: