Ludovic Orban transmite contestatarilor: Până la următorul congres eu sunt președinte - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Ludovic Orban transmite contestatarilor: Până la următorul congres eu sunt președinte

19 ianuarie, 2021

Președintele PNL, Ludovic Orban, a răspuns marți criticilor din interiorul partidului, după ce prim-vicepreședintele Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău i-au cerut demisia și au susținut că este nevoie de o reformă la vârful PNL.

„Președintele PNL e ales de congres, PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt președinte, iar dacă mă decid să candidez pentru un nou mandat voi anunța acest lucru. Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat de criticile din ultimele zile.


Ludovic Orban a transmis jurnaliștilor că nu vrea să polemizeze în public și că orice are de discutat, discută în interiorul partidului.

„Nu polemizez în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la asigurarea unității si eficienței în guvernrea de coaliție și cred că cetățenii așteată soluții, o organizare eficientă a campaniei de vaccinare și o reluare rapidă a creșterii economice. Orice am de discutat, discut în interiorul PNL”, a spus Ludovic Orban.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a criticat dur pe liderul liberalilor, spunând despre acesta că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Lui i s-a alăturat și secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, care a afirmat că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia de la șefia partidului, pentru modul în care formațiunea politică a fost condusă “discreționar”.


Consiliul Național, care se va orbaniza în februarie, va decide data Congresului PNL, la care se va alege președintele partidului.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr