vineri

14 iunie, 2024

10 octombrie, 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă că, dacă rata de infectare cu coronavirus trece de 3 la mia de locuitori în București atunci toate școlile vor trece în scenariul online.

După un control la sediul DSP București, șeful executivului a mai spus nu exclude ca anumite zone din Capitală să intre în carantină.

Anunțul premierului apare în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că rata de infectare în București este de 2,39 la mie, cea mai mare din toată țara.


„Dacă e depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și se vor păzi de infectare”, a spus Ludovic Orban.

„La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătății și Ministerului Educației ce înseamnă trecerea la scenariul roșu și anume învățământ online”, a adăugat el.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că transmiterea noului coronavirus în școli e limitată, dar că există probleme din cauza transportului în comun. El recomandă autorităților să ceară companiilor să decaleze programul angajaților, măsură care ar da rezultate mai bune decât o eventuala carantină locală în București.

Ultimele raportări ale Grupului de Comunicare Strategică arată noi recorduri doborâte în ultimele 24 de ore – diagnosticările de Covid-19 au urcat cu 3.186 de cazuri, de la ultima înregistrare, dintre care 579 persoane sunt din Capitală (cel mai mare număr zilnic descoperit în București de la debutul epidemiei).


Este a treia zi consecutivă în care este doborât recordul de cazuri noi la nivel național.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: