luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2020

Peste 4.750 de credite au fost acordate până acum în cadrul programului IMM Invest, valoarea garanțiilor de stat ridicându-se la 3,8 miliarde de lei, a anunțat marți premierul Ludovic Orban, la deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a oferit o serie de date actualizate și despre alte programe și măsuri luate în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, la ora actuală există aproape 750.000 de angajați care s-au reîntors la muncă după o perioadă în care au beneficiat de șomaj tehnic și pentru care statul plătește 45% din salariu.

De asemenea, circa 200.000 de debitori persoane fizice și juridice au beneficiat de OUG-ul privind amânarea ratelor la bancă. Lor li se adaugă debitorii care au ajuns la un acord în acest sens cu băncile, înainte de intrarea în vigoare a ordonanței. Valoarea ratelor amânate se ridică la 4,6 miliarde de lei.


Premierul a precizat că valoarea concediilor medicale decontate de guvern în luna mai s-a ridicat la 600 de milioane de lei, un nivel record.

”Decontarea medie pe 2019 a concediilor medicale, până în data de 4 noiembrie când am preluat puterea, decontarea medie a fost de sub 100 de milioane de lei pe lună”, a precizat Ludovic Orban.

În ceea ce privește evoluția din piața forței de muncă, premierul a punctat că numărul cetățenilor cu contracte de muncă a scăzut cu doar 14.000 în mai față de aceeași lună din 2019.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: