miercuri

19 iunie, 2024

9 noiembrie, 2020

”În construcția bugetară pe care o pregătim nu vom crește taxele și impozitele. Orice creștere de venituri va avea la bază eficientizarea ANAF, digitalizarea colectării taxelor și impozitelor, reducerea evaziunii fiscale”, a anunțat luni, în Parlament, premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a fost chemat la Parlament pentru a da detalii legate de proiectul de buget 2021, proiect pe care PSD l-ar dori trimis urgent spre dezbatere și aprobare.

Premierul Orban a explicat: ”În ce privește reglementările legale, lucrurile sunt clare: în an electoral, cum este 2020, chiar dacă unii dintre dvs nu vor alegeri, obligația este ca guvernul să depună proiectul de lege în termen de 15 zile de la învestirea noului executiv. Sincer, sunt un pic nedumerit de această chemare în fața Camerei Deputaților, dar respect instituția și am venit…


Noi, chiar dacă, repet, actual guvern nu are obligația de a depune proiectul de lege a bugetului, suntem în procedurile legate de realizare a bugetului. Fiecare ordonator de credite a depus necesarul bugetar, ne pregătim cu toate actele normative necesare pentru adoptarea legii bugetului.

Munca noastră este îngreunată de faptul că foarte multe legi adoptate de Parlament au provocat cheltuieli suplimentare fără a fi asigurate sursele de finanțare. Este extrem de greu ca, într-un an de criză economică provocată de pandemie, să se adopte noi și noi legi care provoacă cheltuieli fără să existe venituri la buget.

Vom asigura resursele necesare pentru cheltuielile cu pensiile și de personal și trebuie să asigurăm resursele financiare necesare investițiilor, pentru a susține trendul stabilit deja prin bugetul 2020.

Țineți cont: va trebui să includem în buget sumele pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene, care vor crește în perioada 2021 -2023, pentru că noi am crescut și absorbția fondurilor europene.”


Previzibil, luările de poziție care au urmat discursului rostit de Ludovic Orban, susținute de Marcel Ciolacu (PSD), Victor Ponta (Pro România), dar și de Florin Roman (PNL), au fost simple discursuri de campanie electorală.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: