vineri

14 iunie, 2024

31 ianuarie, 2017

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dispus marți achitarea fostului deputat liberal Ludovic Orban în dosarul în care DNA îl acuză că și-ar fi folosit influența în scopul obținerii unor foloase necuvenite în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi atacată tot la curtea supremă. Potrivit Realitatea Tv, din cei trei judecători care au făcut parte din complet, unul s-a pronunțat pentru condamnarea liberalului la un an cu suspendare.

Politicianul a declarat înaintea pronunțării instanței că nu are emoții și că va candida la conducerea PNL dacă va fi achitat:


„Poate vă surprind, dar nu sunt într-o stare de înfrigurare. Mă bazez pe asta, pentru că nu am săvârșit nicio infracțiune. Aștept pronunțarea instanței (…)

Este un dosar care a avut consecințe politice majore. Astăzi, în funcție de decizia instanței, știu dacă voi candida la președinția PNL sau nu.

Eu îmi doresc să nu fiu nevoit să atac ceva, pentru că, repet, nu am comis nicio infracțiune”, a declarat Ludovic Orban.

Politicianul s-a retras anul trecut din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce procurorii anticorupție l-au pus sub control judiciar pentru că i-a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro. Banii ar fi urmat să fie dați de către denunțător unor persoane cu decizie din două televiziuni, potrivit DNA.


Dosarul ar fi fost deschis pe baza unui denunț făcut de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, care ar fi purtat tehnică de asucltare la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban și l-a înregistrat pe acesta când îi cerea 50.000 de euro, bani care urmau să ajungă la doi patroni de televiziune – Sorin Oancea (directorul B1 Tv), şi Cozmin Guşă (acţionar al postului Realitatea Tv), pentru a-şi asigura apariţiile televizate în timpul campaniei electorale.

Potrivit procurorilor, Urdăreanu a acceptat înţelegerea “în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: