joi

6 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 decembrie, 2020

Lucian Isar a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîţu, arată o decizie publicată luni seara în Monitorul Oficial. Conform deciziei, activitatea lui Lucian Isar este neremunerată.

Economistul Lucian Isar este soţul senatoarei Alina Gorghiu. El a fost numit de PNL în board-ul directorilor berd din partea României, după preluarea guvernării la finele anului trecut.

Lucian Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri timp de patru luni în 2012 din Guvernul USL condus de Victor Ponta și a fost numit în consiliile de administrație ale Tarom, CFR Infrastructură și Transelectrica în perioada 2012-2013.


În 2014, a  ajuns în conducerea Băncii Comerciale Feroviare, prima în sistemul bancar după o absență de câțiva ani. El a plecat de la Bancpost în 2010, după ce fusese mutat de pe funcția de Director de Trezorerie.

Plecarea lui Lucian Isar de la Bancpost are legătură cu un episod încă nelămurit deplin de BNR, care în 2008 a acuzat un atac speculativ împotriva monedei naționale.

După evenimentele din 2008 au avut loc o serie de plecări din sistemul bancar: Lucian Isar, care era vicepreședinte în Bancpost și responsabil cu trezoreria, a părăsit banca, Bogdan Mihoc, trezorierul-șef al Unicredit, a plecat din instituția bancară italiană, iar Florin Cîțu a fost concediat de la ING Bank peste trei ani, în 2011.

”Am fost înștiințat ieri că sunt concediat. Nu știu dacă acest lucru are legătură cu episodul celebru din 2008, dar nu cred că acesta este motivul. Am decis să acționez banca în judecată și sper să câștig”, declara atunci actualul ministru de Finanțe.


Și Lucian Isar s-a judecat cu Bancpost, dar a pierdut procesul. Judecătoria Sectorului 1 și Tribunalul București au decis că Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei plus penalități începând cu mai 2019, după ce au întors o executare silită făcută anterior de Isar.

În 2010, Lucian Isar  a urmat cursurile Colegiului Național de Apărare de la București și Academiei Naționale de Informații Mihai Viteazu din București.

În 2017, Lucian Isar a dispărut din viața publică după ce a produs un accident de circulație pe Valea Oltului. Isar conducea un automobil Porsche Cayenne, care a intrat pe contrasens si a lovit o autoutilitara, provocand si iesirea de pe carosabil a unui autocamion, care a ajuns pe calea ferata paralela cu drumul national.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: