Locurile pentru noii rezidenți au fost suplimentate cu peste 2.000 de posturi - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Locurile pentru noii rezidenți au fost suplimentate cu peste 2.000 de posturi

26 noiembrie, 2020

Cifra de şcolarizare pentru rezidențiat a fost suplimentată anul acesta cu 2.055 de locuri, pentru a-i cuprinde pe toți absolvenții admiși, adică pe cei 9.116 tineri medici care au obținut cel puțin 60% din punctajul maxim.

Din locurile suplimentate, 565 sunt tribuite pentru specialități cu mari deficite ce pot accentua criza sanitară în cazul unei epidemii, de exemplu: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală.

Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toţi candidaţii admiși aleg locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.


Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă. Anul acesta, organizatorii au lansat o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul de repartiţie online, în timp real, de către candidaţi, astfel încât să se asigure distanţarea socială.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Sănătăţii a participat la repartiția a tinerilor și s-a adresat în mod special medicilor care au ales prioritar specialităţile deficitare, de care are nevoie deosebită sistemul în timpul epidemiei de coronavirus, respectiv ATI şi boli infecţioase.

La examenul de rezidențiat din 15 noiembrie a participat un număr record de candidați – aproximativ 12.000


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr