joi

23 mai, 2024

21 august, 2019

Noul inspector general al Poliției Române este Liviu Vasilescu (foto, centru), cel care a fost schimbat anul trecut din funcția de șef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) de către fostul ministru de Interne Carmen Dan.

Această Direcție din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) era principalul colaborator al DNA în anchete, după ce CCR a declarat neconstituționale probele furnizate de interceptările și supravegherea tehnică realizată de SRI în dosare penale.

În aprilie 2018, Liviu Vasilescu a fost mutat la Direcţia de Arme şi Muniţii, iar presa scria atunci că înlocuirea s-a făcut la cererea lui Liviu Dragnea, care-și dorea să controleze DOS, de unde politicienii nu au reușit să obțină informaţii despre filajele şi interceptările realizate la cererea DNA.


IGPR a rămas fără inspector general după demiterea lui Ioan Buda, din cauza modului în care a fost gestionată inetrvenția la Caracal, după ce Alexandra Măceșanu a cerut degeaba ajutorul serviciului de urgență 112.

Ioan Buda a revenit la conducerea Poliţiei de Frontieră.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: