duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2021

Fostul șef al Poliției Române Liviu Vasilescu (foto) a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție (DGA) din cadrul MAI.

El a demisionat de la conducerea Poliției anul trecut, după ce au apărut imagini ce arătau că șefi ai Poliției și interlopi au negociat desfășurarea fără incidente a înmormântării lui Emi Pian (capul unei grupări infracționale din Ferentari), negocieri ce au fost considerate o dovadă a slăbiciunii autorităților în fața clanurilor ce-și împart influența asupra cartierelor Capitalei.

Liviu Vasilescu a ajus la conducerea IGPR în 2018, după un alt scandal ce a arătat neprofesionalismul forțelor de ordine și siguranță – cazul crimelor de la Caracl.


El a condus o perioadă și Direcția de Operațiuni Speciale, serviciu secret ce realiza interceptările și filajele pentru DNA și MAI.

De asemenea, a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (antidrog și prinderi în flagrant) și a coordonat acțiuni operative importante.

MAI a mai anunțat joi că în funcția de adjunct al DGA, adică numărul doi după Liviu Vasilescu, a fost numită  Manuela Elena Popescu, comisar- șef, în vârstă de 45 de ani.

În cei 22 de ani de carieră, ea a ocupat diverse funcţii operative, atât la nivel de execuţie, cât şi de conducere, având o bogată experiență profesională și rezultate deosebite ale muncii în domeniul anticorupție, precizează comunicatul MAI.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Este expert şi formator anticorupţie în cadrul multor proiecte internaţionale desfăşurate sub egida Consiliului Europei, O.N.U, O.S.C.E, CEPOL şi Academiei Internaţionale Anticorupţie-Viena.

Manuela Elena Popescu a participat şi a coordonat multiple acţiuni de combatere a corupţiei, dintre care amintim „Frontiera-2011”, „Cărbunele-2015”, „Mită în învăţământ”-2015, „Piaţa de documente de identitate”-2015, „Contrabandă pe Vest”,  „Permise Suceava-2020”, „ITP” -2021, și nu în ultimul rând, cel mai recent caz, cel privind faptele de corupție imputate celor 25 de lucrători din cadrul IPJ Sibiu -„Rutiera Sibiu”-2021.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: