luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2017

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi susținute anul viitor în prima parte a semestrului al doilea, urmând ca probele scrise să se desfășoare ca de obicei, la finalul clasei a XII-a, a anunțat miercuri ministrul Educației, Liviu Pop.

„Aducem o decongestionare a materiei pentru elevii care susțin examenul de Bacalaureat”, a spus ministrul, într-o înregistrare video postată miercuri pe Facebook și citată de Agerpres.

De asemenea, a confirmat ministrul, lucrările de la examenele naționale de anul viitor, (Evaluarea Națională și Bacalaureat) vor fi corectate printr-o aplicație online, profesorii nemaifiind obligați să meargă în centerele de corectare.


Pentru securizarea datelor se va folosi un cod de bare în locul numelor, lucrările urmând să fie scanate și securizate cu ajutorul STS-ului.

„Se vor corecta de către profesori sau în centrul de corectare sau pe un laptop sau calculator sau acasă, unde doresc, totul cu o securizare clară. Nu va ști niciun profesor lucrarea cărui elev o corectează. Vom pilota aceste două noutăți în luna ianuarie, la Evaluarea Națională, și februarie-martie, la examenul de Bacalaureat”, a explicat Liviu Pop.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectul pilot va fi aplicat anul viitor, în 10 județe ale căror nume nu au fost prezentate.

Toate aceste noutăți urmează să fie conținute în documentele de aprobare a calendarelor șimetodologiilor de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a și a Bacalaureatului din 2018.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: