28 octombrie, 2016

dragneaPreședintele PSD, Liviu Dragnea, refuză să anunțe numele celui pe care îl va propune președintelui Iohannis pentru a forma guvernul, în situația în care PSD va câștiga alegerile parlamentare sau dacă va reuși să formeze o majoritate care să poată da un guvern.

”Când o să modifiăm Constituția și să facem alegeri pentru prim-ministru, și poate nu ar fi rău să facem asta, atunci vom anunța înainte de alegeri numele”, a afirmat Liviu Dragnea în cadrul unui interviu acordat vineri la Adevărul live.

Președintele PSD și-a explicat decizia: ”Pe noi ne preocupă programul de guvernare, pe care să îl putem aplica de la prima ședință de guvern. Cred că oamenii sunt mai interesați de ce vrem să facem, nu de cine face”, spune Liviu Dragnea.


Chestionat în legătură cu numele vehiculate în ultima perioadă al celor susceptibili să fie propuși de PSD să formeze un posibil viitor guvern, fiind enumerați Vasile Dâncu, Corina Crețu, Gabriela Firea și Sorin Moisă, Liviu Dragnea a replicat: ”Știu, s-au vehiculat nume și o să s mai vehiculeze. Sunt nume vehiculate de alții, sunt și unele nume vehiculate chiar de ei. Eu știu cine ar putea fi miniștri, dar repet- mai important este programul de guvernare”.

Dintre cele patru nume rostite de reprezentanții Adevărul doar doi s-au pronunțat public.

Europarlamentarul Sorin Moisă a dezmințit informația joi, pentru HotNews, iar vicepremierul Dîncu a avut mai multe intervenții în care a precizat că nu vizează prsonal poziția de prim-ministru într-un viitor guvern, dar nici nu va refuza dacă i se propune acest lucru oficial.

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunțat chiar joi,  la Digi24, că nu pledează pentru o soluţie tehnocrată pentru viitor, soluţia fiind una politică, deoarece aşa partidele îşi asumă responsabilitatea. Întrebat dacă ar vrea să conducă un viitor guvern, Dîncu a răspuns că îşi doreşte să se întoarcă la proiectele sale, dar că „niciodată nu ştii”.


Vasile Dîncu a vorbit la Digi24 și despre anul petrecut la guvernare şi a apreciat că cei care vor urma vor putea evalua ce au găsit pentru a vedea ce pot duce mai departe.

„Continuatorii noştri nu vor avea foarte multe motive de critică la adresa noastră. Totuşi, nu cred că soluţiile sunt guvernele tehnocrate. Aceasta e o soluţie de criză, a fost o criză politică suplinită printr-un guvern de independenţi, care are responsabilitate politică – am fost aduşi de guvern, votaţi de parlament, dar trebuie să recunoaştem că am avut legitimitate, dar restrânsă.

Un guvern tehnocrat e unul fără sprijin parlamentar, nu aş putea să mă plâng personal pentru că am mers în Comisia de administraţie publică, iar proiectele mi-au fost aprobate. Am făcut schimb de idei, am lucrat foarte bine cu parlamentul, dar per total, un guvern nu poate face acest lucru”, a declarat Vasile Dîncu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: