duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 august, 2018

FOTO: observator.tv

Explicațiile Jandarmeriei privind intervenția în forță împotriva manifestației de vineri din Piața Victoriei au fost urmate de declarații contradictorii ale liderilor partidelor politice și ale Președinției României.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în calitate de președinte al Camerei Deputaților că „E inacceptabil ca în faţa clădirii Guvernului, în inima Capitalei României şi a statului român, grupuri organizate, sprijinite de Opoziţie şi de însuşi preşedintele ţării, să atace ordinea constituţională”.

„Instituțiile statului, inclusiv Jandarmeria, au suficiente resurse și experiența necesare pentru a izola elementele agresive, astfel încât evenimente precum cele de seara trecută să nu se mai repete pe viitor. Totodată, Președintele Klaus Iohannis solicită Ministrului de Interne, Carmen Dan, să-și asume responsabilitatea pentru modul în care gestionat situația din timpul protestelor și să prezinte un raport detaliat privind modul în care forțele de ordine au acționat și mai ales la ordinul cui”, spune un comunicat al Președinției.

Alte reacții


Liviu Dragnea: „Prin această atitudine, preşedintele Iohannis dovedeşte încă o dată că este sponsorul politic al violenţei şi al manifestărilor extremiste”.

Klaus Iohannis: „Este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat și reținut grupurile de indivizi cu atitudine huliganică și violentă, permițându-le acestora să deturneze protestul cu consecințe dintre cele mai dramatice”.

Liviu Dragnea: „Jandarmii nu apără doar clădirea Guvernului. Ei apără autoritatea, ordinea, statul de drept, instituţiile statului, suveranitatea şi independenţa ţării. Inclusiv dreptul de a protesta liber şi paşnic împotriva oricui”.

Klaus Iohannis: Jandarmii știu foarte bine că violența generează și mai multă violență, iar odată declanșată o asemenea spirală este aproape imposibil de controlat sau de stopat”.


Călin Popescu-Tăriceanu: „Solicit tuturor liderilor politici să îşi asume răspunderile care le revin în menţinerea ordinii publice, păstrarea păcii sociale şi apărarea unităţii naţionale.”

PSD: „Klaus Iohannis să îşi ceară scuze imediat pentru afirmaţiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acţionat legitim şi legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria”.

USR – Dan Barna: „Cerem demisia doamnei ministru Carmen Dan, ministrului de Interne, dare a transformat această insitituţie a Jandarmeriei, instituţie gândită să protejeze cetăţenii într-un instrument de casă al PSD. Cerem demisia şefului Jandarmeriei, domnul Sebastian Cocoş şi a prefectului Capitalei, doamna Speranţa Clişeru, care are calitatea de a fi consilierul personal al doamnei Firea şi al domnului Pandele”.

PNL – Ludovic Orban: „Vinovăția nu este numai a conducerii Jandarmeriei, trebuie să răspundă ministrul de Interne și cine a dat comanda ca Jandarmeria să fie pregatită ca o mașina de război împotriva propriilor cetățeni.

Carmen Dan: „Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politici, dar eu am obligația de a face precizări. Voi prezenta CSAT aspecte legate de siguranța națională, dacă îmi vor fi cerute. (…) Îmi doresc ca declarațiile președintelui Klaus Iohannis să nu influențeze Parchetul Militar care urmează să se pronunțe asupra evenimentelor”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: