marți

27 februarie, 2024

14 ianuarie, 2021

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută pedeapsa de trei ani și șase luni primită în cazul angajărilor flase de la GDSPC Teleorman, a fost citat, joi, la DNA într-un dosar legat de prezența sa  la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, în 2017.

Procurorii anticorupţie investighează posibile infracţiuni de trafic de influenţă, susțin surse judiciare, citate de Agerpres.

În dosar este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, fost consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache.


Dimitrescu este cel care a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea, „cât mai curand posibil”, întâlniri la vârful administrației americane.

În schimb, Liviu Dragnea l-ar fi ajutat pe Gheorghe Dimitrescu să fie numit consul la Bonn, scrie G4Media.

Dosarul a fost deschis în 2018, la un an după ce Liviu Dragnea și premierul din acel moment, SOrin Grindeanu, au participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA.

În dosar a fost audiat în septembrie 2019 și ambasadorul României în SUA, George Maior. La ieșirea de la DNA, George Maior a spus că are calitate de martor și că a avut „o discuție foarte plăcută cu domnii procurori”.


Liviu Dragnea se află în acest moment încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce în mai 2019 a fost condamnat definitiv la trei ani şi jumătate închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: