luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 decembrie, 2016

dragneaPSD va forma alianța de guvernare împreună cu ALDE, așa cum a anunțat și în campania electorală, a declarat joi seara, într-o conferință de presă, președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Nu există nicio ezitare, nici din partea noastră, nici din partea lor”, a adăugat el.

Prima întâlnire dintre liderii celor două formațiuni care vor propune o majoritate guvernamentale, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au avut joi prima întâlnire de după alegerile de duminică.


Au discutat programul de guvernare și potrivit declarației lui Dragnea, „nu sunt diferențe foarte mari”.

El s-a referit și la zvonurile care au circulat în ultima zi, după anunțarea mandatelor parlamentare obținute după redistribuire, zvonuri conform cărora social-democrații ar dori să atragă în partidul lor membri de la celelalte formațiuni, astfel încât să formeze singuri guvernul, sau că lui Tăriceanu i s-ar fi propus președinția PNL pentru a forma guvernul cu partidele de dreapta, nu cu PSD:

„Am discutat (cu Tăriceanu – n. red.), desigur, și despre zvonurile apărute în ultimul timp. Dar, din punctul nostru de vedere, alianța de guvernare este PSD + ALDE. Nu este nicio ezitare, nici din partea naostră, nici a lor”.

Am discutat bineinteles si despre toate zvonurile aparute in ultimul timp. Dar din punctul nostru de vedere, alianta de guvernare este PSD+ALDE. Nu este nicio ezitare nici din partea noastra, nici a lor.

Premierul propus are carnet PSD


Numele premierului propus de alianță va rămâne un secret până când cele două partide vor merge la consultările cu președintele Iohannis.

Dragnea a insistat că are în vedere o propunere ”care să nu poată fi refuzată matematic şi politic”.

”Eu sper că nu o va refuza. Nu va avea niciun motiv constituţional să refuze această propunere”, a subliniat el.

El a spus doar că persoana respectivă este membru PSD, are carnet de partid, iar discuția cu ALDE pe subiectul nominalizării va avea loc înainte de a merge la Cotoceni.

Liviu Dragnea este convins că șeful statului nu va refuza propunerea.

„PSD a câștigat fără echivoc și fără dubiu aceste alegeri. Cei care ignoră sau vor să ignore votul profund democratic și liber al românilor din 11 decembrie nu numai că greșesc, dar încalcă voința cetățenilor care au votat duminică și nu în acest fel, este părerea mea, ei vor reuși să-i capete încrederea sau credibilitatea”, a spus președintele PSD.

Despre Călin Popescu Tăriceanu, Dragnea a declarat că va fi președintele Senatului, dacă va dori.

PSD se pregătește să înceapă rapid guvernarea

Dragnea a mai anunțat că ”se lucrează intens” la redactarea actelor normative necesare viitorului Cabinet pentru a pune în practică promisiunile din campanie, inclusiv la elaborarea Hotărârile de guvern şi ordinele de miniştri.

”Pregătim absolut toate actele normative pentru a nu pierde nicio zi”, a explicat liderul PSD.

Reaminitm că Biroul Electoral Central a finalizat joi repartizarea mandatelor parlamentare în concordanță cu rezultatul votului din 11 decembrie. PSD îi lipsesc 13 mandate pentru a avea majoritatea  în Parlament.

Potrivit acestor rezultate, PSD nu deține majoritatea simplă în Parlament, la Camera Deputaților lipsindu-i 11 mandate, iar la Senat 2 mandate.

Pentru formarea guvernului, pe care cu siguranță îl va revendica, partidul lui Liviu Dragnea este obligat să negocieze o alianță de guvernare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: