joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2017

Președintele PSD Liviu Dragnea, proaspăt sosit din concediu, s-a întâlnit luni cu premierul Mihai Tudose la sediul guvernului. A fost o întâlnire care a durat aproximativ 5 ore, la finalul căreia cei doi au oferit declarații presei.

Potrivit acestor declarații, principalul subiect de discuții l-au constituit ”prioritățile legislative de guvern pentru această toamnă”.

Liderul PSD a venit la Palatul Victoria însoțit de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, la discuții participând, alături de premier, și vicepremierii Sevil Shhaideh și Marcel Ciolacu.

Liviu Dragnea vorbește de bugetare pe proiecte în 2018


Din declarațiile oferite de Liviu Dragnea reiese că Guvernul are deja o propunere de proiectul de buget pe anul viitor, caracterizată de președintele PSD drept ”foarte bună” și ”foarte sănătoasă”.

În condițiile în care guvernul nu a operat încă rectificarea bugetului 2017, proiectul pentru 2018 pare însă o sumă de principii.

”Am discutat și despre proiectul de buget. Propunerea lor este o propunere foarte bună, foarte sănătoasă. Actele normative care vor intra în vigoare anul viitor, proiectele ministeriale care vor intra în vigoare anul viitor și care vor trebui să fie finanțate, să fie prinse în buget, în așa fel încât bugetul pe anul viitor să fie realizat pe proiecte”, a afirmat Liviu Dragnea.

Președintele PSD și-a mai exprimat convingerea că proiectul de buget 2018 va fi depus la Parlament ”așa cum scrie la lege, în octombrie”.

Oficial, subiectul TAROM nu este pe agenda PSD


Legat de schimbarea directorului TAROM, președintele PSD a declarat, luni, că i-a transmis premierului că nu-l interesează cine se află la conducerea companiei.

”Sper să nu se supere premierul, a vrut să deschidă subiectul TAROM. I-am spus că nu mă interesează cine e acolo, vreau doar ca această companie să ajungă așa cum am stabilit în programul de guvernare și în campania electorală, o companie aeriană puternică, stabilă și profitabilă și care să devină, totuși, o mândrie națională”, a declarat Liviu Dragnea la plecarea de la sediul Guvernului .

Întrebat de presă în același context dacă a luat vreo decizie în legătură cu noua conducere de la TAROM, premierul Tudose a răspus: ”Vă repet, nu primul-ministru numește directorul de la TAROM, (…) este atributul CA-ului de acolo și răspunde, evident, ministrul de resort”.

”Domnul ministru a venit astăzi, mi-a prezentat demisia directorului de la TAROM, i-am urat succes în găsirea unui management competent”, a completat premierul.

Aprecieri la adresa activității guvernamentale

Președintele PSD pare mulțumit de performanțele Executivului, care, afirmă Liviu Dragnea, a început să depășească țintele propuse privind implementarea programului de guvernare.

”Am discutat despre prioritățile legislative de guvern pentru această toamnă, despre CEx-ul pe care îl vom organiza în zilele următoare, despre stadiul în care se află implementarea programului de guvernare și trebuie să recunosc că pentru mine este o veste foarte bună, au început să îl și depășească, ceea ce îmi dă de gândit, nivelul încasărilor, creșterea economică și faptul că cea mai mare parte din întârzieri au fost recuperate. M-am uitat pe evidența prezentată și de vicepremierul Ciolacu și de doamna vicepremier Shhaideh, sunt doar două sau trei locuri unde sunt în curs de realizare, dar sunt în grafic”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii.

Totodată, președintele PSD a precizat că s-a stabilit un grafic pentru inițiativele legislative avute în vedere de Guvern.

”Sunt multe inițiative legislative care vor veni de la guvern și am stabilit un oarecare grafic și o oarecare ritmicitate, în așa fel încât ele să fie adoptate într-un ritm firesc”, a spus Liviu Dragnea.

Pe 10 iulie, premierul Mihai Tudose a stabilit, de comun acord cu membri cabinetului, prioritățile pentru fiecare instituție în parte, referitor la măsurile din programul de guvernare ce urmează să se implementeze până la data de 1 septembrie 2017.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: