luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 februarie, 2019

Prim-ministrul Saulius Skvernelis

26 de persoane au fost arestate miercuri în Lituania, printre aceștia numărându-se 8 judecători și 5 avocați, într-o acțiune anticorupție pe care premierul Saulius Skvernelis a descris-o ca fiind sfârșitul epocii ”celor de neatins”.

Procurorul general Edvinas Pasilis a declarat în fața presei că autoritățile au demascat un întreg ”sistem” de corupție: ”Am descoperit că actul de justiție se negocia într-un birou de avocat”.

Potrivit Reuters, procurorul general a mai precizat că toate sentințele decise de judecătorii arestați vor fi supuse revizuirii.


Zydrunas Bartkus, șeful agenției lituaniene anticorupție, a anunțat că dovezile arată că au fost plătite mite, între 1.000 și 100.000 de euro, cu scopul de a influența sentințe în procese administrative, civile sau penale.

”Toți trebuie să învățăm din această lecție. Timpul celor considerați de neatins s-a încheiat”, a scris pe Facebook premierul Saulius Skvernelis după anunț.

Lituania a fost clasată a cincea cea mai coruptă lară din UE în Eurobarometrul din 2017, 93% dintre lituanieni afirmând că flagelul corupției este foarte răspândit în țară.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: