joi

22 februarie, 2024

13 octombrie, 2020

Acțiunile platformei poloneze de comerț online Allegro au crescut cu peste 60% la debutul de luni, conferind companiei o valoare de piață de aproape 19 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) derulată de o bursă europeană în acest an, transmite Reuters.

Înființat în urmă cu mai bine de 20 de ani ca rival pentru eBay, Allegro este cel mai recunoscut brand de comerț electronic din Europa Centrală, cu peste 20 de milioane de vizitatori pe lună.

Startul bursier al companiei a oglindit performanțele unor IPO-uri recente din Statele Unite, notează presa internațională.


Allegro a devenit cea mai valoroasă acțiune listată la bursa din Varșovia și va înlocui mBank, deținută de Commerzbank, în indexul celor mai mari 20 de companii WIG20 după sesiunea de tranzacționare din 14 octombrie.

Luna trecută, firma britanică de comerț electronic The Hut Group a făcut cel mai mare debut la bursa din Londra din ultimii șapte ani. Apetitul investitorilor pare a fi concentrat pe companii tehnologice sau cu potențial mare de creștere, sectoare unde Europa este în spatele Statelor Unite.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: