vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2021

Camera de Comerț Americană în România a anunțat miercuri că Letiția Pupăzeanu (foto) va fi Director Executiv AmCham România începând cu data de 1 iulie 2021. Ea preia acest rol de la Anca Harasim, care a fost director executiv al organizației timp de 21 de ani și care va rămâne consultant de management până la finalul lunii martie 2022.

După o experiență de 6 ani în cadrul USAID (United States Agency for International Development), Letiția Pupăzeanu s-a alăturat echipei AmCham în anul 2007, în rolul de Advocacy Manager, devenind ulterior Policy Director și  Director Executiv Adjunct.

AmCham Romania este membru acreditat al U.S. Chamber of Commerce și face parte din rețeaua europeană a organizațiilor AmCham.


“Sunt onorată și recunoscătoare pentru încrederea care mi-a fost acordată. Îi mulțumesc Ancăi pentru efortul și entuziasmul pe care le-a investit fără ezitare în dezvoltarea organizației.  Alături de colegii din echipa AmCham vom rămâne dedicați misiunii  de a  promova viziunea comunității AmCham și prioritățile pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei românești și a climatului investițional din țara noastră. Perioada plină de provocări pe care încă o traversăm a contribuit la consolidarea AmCham și ne-a dovedit încă o dată cât este de importat să fim împreună ca mediu de afaceri și să contribuim constructiv la identificarea celor mai bune soluții” a spus Letiția Pupăzeanu, noul Director Executiv al AmCham România.

“A fost un privilegiu pentru mine să fiu Directorul Executiv al AmCham în ultimii 21 de ani și să fiu parte a creșterii și transformării organizației într-un partener de încredere pentru comunitatea de afaceri și pentru decidenți deopotrivă.  Predau conducerea executivă unui profesionist de exceptie  care a contribuit semnificativ la evoluția AmCham ca membru al echipei încă din anul 2007. Mulțumesc membrilor AmCham și partenerilor din toate mediile pentru sprijinul și încrederea pe care le-au manifestat în contextul colaborării noastre” a declarat Anca Harasim.

„În numele Consiliului Director si al membrilor AmCham,  îi mulțumesc Ancăi pentru contribuția excepțională pe care avut-o la consolidarea Camerei de Comerț Americane în România într- o organizație puternică și relevantă.  Recunoaștem meritul ei și efortul depus de-a lungul anilor ca AmCham să devină un reper pentru mediul asociativ din România. Letiția are susținerea noastră deplină pentru mandatul asumat de a duce AmCham în etapa următoare de evoluție și relevanță, și îi dorim mult succes.” a declarat Ionuț Simion, Președintele AmCham Romania.

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) este de peste  25 de ani între cele mai reprezentative asociații ale comunității de afaceri din România și  un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relațiilor comerciale între SUA și România


În prezent, cele peste 450 de companii americane, multinaționale și românești membre ale comunității AmCham România, fac posibilă implicarea AmCham în promovarea priorităților economice pentru multe domenii de activitate, prin grupuri de lucru specializate, precum: Piețe de capital și servicii Financiare, Guvernanță Corporatistă, Concurență și Ajutor de Stat,  Energie, Educație, Economie Digitală, Fiscalitate, Mediu , Piața Muncii, Sănătate,  Fonduri Europene, Achiziții Publice și Partneriat Public-Privat, Real-Estate și Turism.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: