joi

11 aprilie, 2024

19 septembrie, 2011

Leonard Orban a fost avizat favorabil luni de Comisiile parlamentare de administraţie şi afaceri europene să preia conducerea Ministerului pentru Afaceri Europene.

La vot a fost înregistrată o singură abţinere, exprimată de deputatul Mircia Giurgiu.

Reprezentanţii Opoziţiei nu au participat la audierea lui Leonard Orban.


Orban a afirmat, în timpul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare, că nu are soluţii miraculoase pentru ca lucrurile în ceea ce priveşte fondurile europene să fie îndreptate.

„Nu am măsuri miraculoase să îndrept lucrurile în sistem, lucrurile vor fi îndreptate pas cu pas. Sunt lucruri care pot fi făcute”, a răspuns Orban la întrebările parlamentarilor.

El a recunoscut că în cazul în care nu va reuşi să-şi ducă la îndeplinire proiectele nu va ezita să-şi prezinte demisia.

„Nu vin cu demisia, vin cu încredere, ştiu ce riscuri îmi asum. În cazul în care nu voi reuşi, nu voi ezita să-mi recunosc greşelile şi să mă despart (n.r. – de Guvern)”, a afirmat Leonard Orban.


El şi-a luat angajamentul să prezinte Executivului, până la finele anului, un cod de conduită, pentru a nu mai exista situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în cazul absorbţiei fondurilor structurale.

„Mă însărcinez ca până la sfârşitul acestui an să prezint Guvernului un proiect de cod de conduită pentru evitarea situaţiilor de incompatibilitate şi conflict de interese în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene”, a spus Orban.

În opinia sa, fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce face şi a subliniat că acest cod de conduită este o cerinţă repetată a Comisiei Europene.

Totodată, Orban a susţinut că va fi un partener de dialog al comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: