luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 aprilie, 2012

Proiectul de Lege a Sănătăţii va fi supus dezbaterii publice în această lună, iar cele mai importante modificări pe care le aduce actul normativ se referă la modul de finanţare a sistemului sanitar şi la organizarea spitalelor, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, la Cluj-Napoca.

„Va fi un proiect de lege cadru, în care modificările cele mai importante sunt la nivelul finanţării, a sistemului de asigurări de sănătate şi în privinţa organizării spitalelor. Legea caută să găsească un echilibru între sistemul public şi privat de asigurări de sănătate. În ceea ce priveşte spitalele, sunt alternative la spitalul public actual, organizat clasic. Va exista posibilitatea organizării unor structuri aproape independente, sub forma unor fundaţii, care sunt publice, dar cu management privat”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Referindu-se la deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Ladislau Ritli a precizat că Ministerul Finanţelor a solicitat „o aprofundare a lucrurilor”, iar luarea unei decizii concrete în acest sens a fost amânată. Ministerul Sănătăţii a înaintat însă un set de documente alternative, ce privesc sustenabilitatea financiară şi ocuparea posturilor necesare din sistem.


Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a aflat la Cluj-Napoca, joi, cu ocazia participării la Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară, care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, în organizarea Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri.

Manifestarea reuneşte 150 de medici din 27 de judeţe ale ţării, dezbaterile fiind axate pe patologia copilului şi a adolescentului, rolul educaţiei fizice şi al deprinderilor nutriţionale corecte în formarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi pe locul medicinei şcolare în sistemul actual de sănătate.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: