luni

22 aprilie, 2024

16 mai, 2016

magazin cashLegea cash-back, care va permite retragerea a cel mult 200 de lei în numerar atunci când plătești produse sau servicii cu cardul, a fost votată săptămâna trecută și a plecat la promulgare.

Magazinele care vor intra în acest sistem vor fi obligate să le dea aceste avansuri solicitate de clienți, în limita lichidităților disponibile, altfel riscă amendarea cu 5.000 de lei.

Avansul va fi evidențiat distinct pe bonul fiscal,  iar titularul de card va plăti un comisiion ce de maximum 1% din suma încasată.


Băncile sunt obligate, la rândul lor, să instaleze POS-uri solicitate de comercianților, în cel mult 30 de zile de lacerere.

„Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianţilor pentru implementarea POS-urilor şi a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare.

Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă şi rapidă, MasterCard îşi anunţă disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului. Legea cash-back va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând educarea graduală a comunităţilor asupra utilizării cardurilor”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi MoldoCsva al MasterCard, citat de Mediafax.

MasterCard este una dintre companiile care a susţinut acest proiect menit să extindă în rural, unde sunt foarte puține ATM-uri, plățile cu cardul.


“Singurul mod în care se pot dubla în 5 ani volumele actuale de plăți cu cardul este să intrăm în mediul rural” declara săptămâna trecută Cosmin Vladimirescu.

Comercianții cu cifră de afaceri peste 10.000 de euro, obligați să asigure plata cu cardul

Legea mai aduce o noutate: îi obligă pe comercianții cu afaceri de peste 10.000 euro anual (o medie de 124 de lei pe zi) să permită plata cu cardul. Acum, plafonul de la care sunt obligatorii POS-urile este de 100.000 euro.

Legea va intra în vigoare de la 20 mai, dacă va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Inițiatorul legii, Zsolt Molnar, a fost inspirat de modelul de succes în SUA și state din vestul Europei și a dorit ca pensionarii și angajații din rural să poată folosi cardul fără a se deplasa la oraș pentru a-și scoate banii.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: