joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2020

Un procent de 80% din fiecare redevenţă minieră cuvenită bugetului de stat va fi transferat autorităţii locale pe al cărui teritoriu administrativ se desfăşoară exploatarea pentru care s-a încasat redevenţă, potrivit actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii minelor 85/2003, promulgat de președintele Klaus Iohannis.

„Redevenţa minieră pentru ape minerale naturale este stabilită la sursă, în echivalentul în lei a patru euro la mia de litri, la cursul BNR de la data plăţii”, se menționează în actul legislativ.

Din acest procent, 55% revine bugetului local al judeţului şi 25% bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale.


Redevenţă minieră este definită drept „suma datorată conform legii de către titular pentru concesionarea/administrarea activităţilor de exploatare a resurselor minerale, bunuri ale domeniului public al statului”, conform proiectului adoptat marţi de către deputaţi.

Totodată, actul legislativ prevede că „redevenţa minieră pentru ape minerale naturale este stabilită la sursă, în echivalentul în lei a 4 euro / 1.000 litri, la cursul Băncii Naţionale a României de la data plăţii”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: