duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 septembrie, 2021

Președintele Klaus Iohannis a scris sâmbătă, pe Facebook,  că ”noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor”, alianță ce riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare.

Poziționarea publică îl plasează pe Klaus Iohannis ferm în spatele premierului Cîțu. De altfel, din declarațiile făcute de Dacian Cioloș vineri seara la Digi 24, reiese că șeful statului a ignorat complet de la debutul crizei guvernamentale atributul de mediator precizat de Constituție.

Dacian Cioloș a afirmat că i-a solicitat șefului statului o întâlnire după ședința de guvern de miercuri dimineață – când miniștrii USR PLUS au plecat după ce premierul Cîțu a insistat să pună pe ordinea de zi suplimentară proiectul de OUG Anghel Saligny – pentru a discuta despre acest blocaj în Coaliție. Dacian Cioloș a spus că mesajul transmis de Cotroceni a fost: ”Trebuia să faceți asta înainte….”


Postarea de sâmbătă a președintelui:

„Noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă ţara noastră. Prin alianţa cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voinţa cetăţenilor care şi-au pus speranţele într-o coaliţie de centru-dreapta, care să dezvolte România. Este un semnal îngrijorător şi extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice şi este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice faţă de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna şi a depune o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în faţa românilor, a propriului electorat”.

Șeful statului a precizat că dinamitarea coaliţiei şi compromiterea reformelor riscă să arunce România într-o criză economică şi socială.

„Dinamitarea Coaliţiei şi compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică şi socială. Dezvoltarea comunităţilor din România este absolut necesară şi nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin. Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie”, a completat Klaus Iohannis.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: