marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2019

Kristalina Georgieva, fost director executiv al Băncii Mondiale, a fost desemnată candidatul UE pentru postul de conducere al Fondului Monetar Internaţional (FMI), în urma unor negocieri care au durat 14 ore, transmite presa internaţională.

Georgieva a câştigat în faţa fostului ministru olandez de finanţe, Jeroen Dijsselbloem, în urma a două runde de negocieri.

Georgieva este un politician de centru-dreapta, care a crescut în Bulgaria, sub comunism.


Ea este doctor în economie și are un masterat în economie politică și sociologie la Universitatea de Economie Națională și Mondială din Sofia.

Lăudată pentru abordarea directă, Georgieva a urcat pe treptele ierarhice ale Băncii Mondiale pentru a deveni director executiv în 2017, după aproape șapte ani la Bruxelles, în calitate de comisar european pentru cooperare internațională, apoi comisar pentru bugetul UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernatorul băncii centrale din Finlanda, Olli Rehn, și ministrul spaniol al Economiei, Nadia Calvino, s-au retras vineri din cursa pentru şefia FMI, după o primă rundă de voturi între reprezentanții celor 28 de state ale UE. Mario Centeno, președintele portughez al miniștrilor Finanțelor din Zona Euro, s-a retras joi.

Fostul șef al FMI, Christine Lagarde, din Franţa, și-a dat demisia în iulie după ce liderii UE au ales-o în locul lui Mario Draghi în funcția de președinte al Băncii Centrale Europene.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: