vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iunie, 2017

Reprezentanţii Kremlinului au anunţat joi după-amiază că săptămâna viitoare va avea loc prima întâlnire dintre Donald Trump şi Vladimir Putin, în marja summitului G20 de la Hamburg, transmite Reuters.

”Se vor întâlni în orice caz acolo, în marja summitului, dar pentru moment nu este programată o întâlnire separată”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

Relaţiile bilaterale ruso-americane nu s-au îmbunătăţit considerabil după preluarea puterii de la Casa Albă de către Donald Trump, care a atras criticile liderului de la Kremlin după ce a bombordat o bază aeriană a regimului al-Assad.


Legat de același summit, ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, a anunțat joi că autorităţile germane respinge solicitarea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de a se adresa cetăţenilor turci la un miting organizat în marja summitului de la Hamburg, scrie și DPA.

Luna viitoare, turcii marchează un an de la lovitura de stat eşuată, care a declanşat o epurare exarcebată a criticiilor regimului Erdogan.

În ciuda creşeterii tensiunilor cu blocul comunitar, turcii urmăresc momentan o reînnoire a acordului vamal cu Uniunea Europeană.

Preşedintele Erdogan a vorbit adeseori despre organizarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei capitale, dar reprezentanţii blocului comunitar au declarat vehement că un asemenea vot ar închide automat procesul de ascensiune a Turciei în Uniunea Europeană.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: