marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2015

Putin-and-ObamaPreşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, se va întâlni cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, luni, la New York, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, relatează Reuters.

Potrivit USA Today, Casa Albă nu a făcut niciun comentariu legat de programul preşedintelui american de la sediul ONU, dar publicaţia americană este convinsă că, ţinând cont de declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Kremlin, un anunţ în acest sens urmează să fie făcut.

Un oficial de rang înalt al Administraţiei Obama a confirmat joi pentru Reuters informaţia lansată de Kremlin, cu precizarea că întâlnirea a fost solicitată de Vladimir Putin.


„Ţinând cont de situaţiile din Ucraina şi din Siria, în pofida diferenţelor profunde dintre noi şi Moscova, preşedintele Obama consideră că ar fi iresponsabil din partea sa să nu sondeze dacă putem înregistra progrese prin intermediul unor angajamente la nivel înalt cu ruşii”, a afirmat sursa Reuters.

„Preşedintele Obama va profita de această întâlnire ca să discute despre situaţia Ucrainei şi va încerca să se asigure că Moscova respectă angajamentele asumate la Minsk. Aceasta este mesajul esenţial al întrevederii bilateral”, a precizat oficialul american.

Cei doi şefi de state participă la Adunarea Generală a ONU organizată la New York. Prin tradiţie, şefii de state şi de guverne care participă la această reuniune îşi trec în agendă diverse întrevederi bilaterale, cele mai puţin relevante la nivel global se desfăşoară de obicei în sediul ONU. Cele mai importante întâlniri sunt organizate în hotelurile în care sunt găzduite delegaţiile.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ultima întâlnire a preşedinţilor Barack Obama şi Vladimir Putin a fost prilejuită de participarea la reuniunea APEC din noiembrie 2014, organizată la Beijing. Cei doi şefi de state au participat atunci la o simplă sesiune foto, şeful statului american având 3 discuţii succinte cu omologul rus în pauzele seminarului, centrate pe conflictul provocat de Rusia în Ucraina.


În ultimul an, cei doi preşedinţi au purtat însă mai multe convorbiri telefonice.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: